02.07.2017
YENİ DİSTRİBÜTÖRLÜK ANLAŞMASI YAPILDI
YENİ DİSTRİBÜTÖRLÜK ANLAŞMASI YAPILDI

AKM İş Makinaları, Malezya’da üretim yapan EİK Engineering’in Türkiye distribütörü oldu. Dünyada çok sayıda kullanıcısı bulunan özel ataşmanların Türkiye’de dağıtımını yapacak olan firmanın Genel Müdürü Alptekin Aybar, hem EİK Engineering’i hem de ürün gamını anlattı

EİK Engineering, deniz nehir, bataklık ve derelerde çalışabilen, suda ve karada hareket edip çalışabilen amfibik ekskavatör sistemleri, long reach boom ve arm ile birlikte grapple ve kova üretimi yapan Malezye merkezli bir firma. AKM İş Makinaları da, 2016 yılının kimayından itibaren EİK Engineering’in Türkiye distribütörü oldu. AKM İş Makinaları Genel Müdürü Alptekin Aybar, “EİK Engineering’in en can alıcı özelliği Caterpillar, Volvo, Doosan, Hyundai gibi firmaların sertifikalı özel ataşman üreticisi olmasıdır” dedi.
Amfibik ekskavatörler EİK Engineering Türkiye distribütörü olduklarını vurgulayan Aybar, “Strateji olarak öncelikle iş makinaları distribütörü firmalarla iletişime geçip, onların ekipmanlarına bu ataşmanları takarak son kullanıcıya ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Bu tarz özel makineye ihtiyaç duyan son kullanıcı firmalar hem yeni ekipman taleplerinde iş makinaları distribütörleri aracılığıyla bizimle buluşacaklar hem de direk olarak bizden mevcut ekipmanlarına ataşman alımı yapabilecekler” ifadesini kullandı.  6 ton ile 45 ton arası ekskavatörlerin amfibik ekskavatöre çevrilme sürecinde alt şase üretiliyor ve Türkiye’ye getiriliyor. Montaj işlemi AKM İş Makinaları tarafından Malezya’dan gelen bir uzman ile birlikte gerçekleştiriliyor. Aybar, “Tabii ki müşteri amfibik bir ekskavatör kullanmaya başladığı zaman long reach arm ve boom istiyor. Bunu da aynı şekilde getiriyoruz. Long reach ataşmanları 12 tondan 900 tona kadar tüm ekskavatörlere üretebiliyoruz. Daha çok yapacağı işe göre ataşman eklemeleri yapıyoruz. İsteğe bağlı alt yürüyüş kısmı hidrolik ya da mekanik olarak açılır kapanır olabiliyor. Polimer tip yürüyüş verilebiliyor. Çeşitli opsiyonal parçalar var. Makinelere sadece boom arm değişikliği istenirse, boom ve armını, silindirlerini ve hatta makinenin ek arka ağırlığı dahil olmak üzere, kovasını hızlı bir şekilde temin ediyoruz” şeklinde konuştu.

Birçok projede ihtiyaç duyuluyor Makinelerin değişim sürecinin çok hızlı ilerlediğini sözlerine ekleyen Aybar, “Hız kavramı bizim önceliğimiz. Üretim sürecimiz yaklaşık üç hafta içerisinde tamamlanıyor. Ürünlerin Türkiye’ye nakliyesi de yaklaşık üç hafta sürüyor. Olası bir gecikme durumu için bir hafta opsiyonla birlikte 7 haftada müşterinin istediği ürünü teslim etmiş oluyoruz. Bu hızın sektör içerisinde ne kadar değerli olduğu iyi bilinir” dedi. Türkiye’de amfibik ve long reach ataşman gruplarının giderek önem kazanmaya devam ettiğinin altını çizen Aybar, bütün limanların tarama işlemlerinde, nehirlerin, derelerin temizliğinde, barajların dolan kısımlarının temizliğinde, sellere karşı olan önlem için yapılan dere ıslahlarında, bataklık bölgelerin ıslahında bu makinelerin tercih edildiğini söyledi. Aybar, “Çok güncel bir konu olan Kanal İstanbul gibi projeler de var. Buralarda bu makinelere çok büyük ihtiyaç duyulacak. Yine üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de bütün limanlarda bu makinelere ihtiyaç duyuluyor. Bu ihtiyaç Türkiye’de yeni keşfediliyor. Dünyada ise çok daha uzun zamandır kullanılıyor. Daha önceden standart makineleri bir sal üzerine veya duba üzerine koyarak bu işlemler yapılıyordu. Ama istenen verim alınamıyordu. Amfibik ekskavatörler suyun içerisinde de normal palet döndürme hareketiyle kendisi bir tekneymiş gibi dolaşabiliyor. 2 metrenin üzerindeki derinliklerde ek dubalar ve sabitleme ayakları eklenmesi gerekiyor. Bu durumda da makine son derece efektif olarak görevine devam edebiliyor” şeklinde konuştu.

“Sektörün bir numarası” Amfibik ekskavatör sektöründe yerli üretici bulunmadığını, dünyada da çeşitli ufak üreticilerin bulunduğunu belirten Aybar, “Bu sektörün bir numarası EİK Engineering. Hem ürün kalitesi hem de ürünü üreten robotik makinelerin kalitesi açısından değerlendirildiğinde, çok gelişmiş bir üretim fabrikaları bulunuyor. Orada üretilen parçalar çok hassas işlemlerden geçiyor” dedi. Caterpillar, Volvo, Doosan, Hyundai gibi firmaların sertifikalı üretici olduğunu hatırlatan Aybar, “Böyle büyük üreticilerin sertifikalı üreticisi olmak da bir kalite gerektiriyor. Bu konuda kendisini ispatlamış ve güven kazanmış bir firma olmalarından dolayı bu noktaya gelmeyi başarmışlardır” diyor. Türkiye’de satış sonrası hizmet konusunda da her zaman müşteri memnuniyetini göz önünde bulundurarak çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Aybar, “Distribütörlüğünü aldığımız bu ürünler çok karmaşık ürünler değiller. Dolayısıyla sürekli arıza çıkaracak bir yapıları yok. Yine de Türkiye’nin her yerine bir telefonla gidebilecek ekibe sahibiz. AKM iş makinaları olarak EİK Engineering ürünlerini Türkiye pazarında lider duruma getirmek için gayretle çalışıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

http://makina-market.com.tr/icerik/11504/yeni-distributorluk-anlasmasi-yapildi